Pineau des Charentes en Botanical Gin

Pineau des Charentes Botanical Gin

Onze pareltjes van de zomer !

Pineau des Charentes Rubis sur Merlot van François Peyrot en de Panarea Botanical Gin van Lorenzo Inga hebben enkel gemeen met elkaar , dat zij onze pareltjes zijn van deze zomer in ons assortiment . Panarea Island is inderdaad het droomeiland van Lorenzo Inga , de Italiaanse ambachtelijke Top distillateur . Hier haalt Lorenzo Inga zijn botanicals vandaan , niet verwonderlijk , want dit kleine eiland ligt ten noorden van Sicilië , de roots van de familie Inga . Dank zij een geheim recept van verscheidene kruiden wordt een zachte , aparte Italiaanse Gin geproduceerd  . Het zal duidelijk zijn , dat de zee omgeving zijn invloed uitoefent op deze mooie Gin . Creatief , Italiaans eigen , straalt het etiket aangebracht op de stijlvolle fles uit met maar één uitnodiging : Koop mij ! En daar zult U geen spijt van krijgen . Laat U fantasie zijn gang gaan  en creëer een heerlijke cocktail . Die zomer is nog lang niet voorbij . Proost , Cin Cin op deze onderscheidende Gin !

Pineau des Charentes en Botanical Gin

Pineau des Charentes Rubis sur Merlot , onze Zomer Port

De specialiteit uit de Cognac streek . Deze fruitige , zachte en frisse versterkte wijn wordt gekoeld gedronken. De most van de Merlot druif krijgt extra steun van 1 jaar oude Eau de Vie , de start Cognac . Daarna volgt een vijf jaar durend rijpingsproces op eikenhouten fust . Vele kaassoorten lonken naar de Pineau des Charentes voor een perfecte match . Dat is dan ook de reden , dat het merendeel van onze klanten uit kaas en delicatesse zaken bestaan . Uiteraard mogen wij ook een respectabel aantal wijnhandelaren en slijters tot onze klantenkring rekenen , alsmede de horeca . In Frankrijk erg populair als aperitief . Zoals op het kaartje te zien is, wordt de Pineau des Charentes van François Peyrot geproduceerd in de Grande Champagne de Cognac , het beste gedeelte van de cognac streek . De Merlot druiven , 100% bestemd voor de Pineau , zijn afkomstig van het eigen landgoed . Voor de kaartlezers onder U , Cognac gebied bevindt zich in Z.W. Frankrijk , ten noorden van Bordeaux . Hoewel de Pineau des Charentes Rubis sur Merlot zomer Port genoemd wordt , kan het gedurende het gehele jaar gedronken worden . Enkele kaas en delicatesse zaken hebben in november deze drank wel eens in een grote Stilton kaas verwerkt . Dit gebeurde door de fles omgekeerd in de kaas te plaatsen en wekenlang te laten inpregneren. Geniet nog van deze zomer met onze pareltjes .