Verrijk uw koffie met Italiaanse likeuren

Verrijk uw koffie met Italiaanse likeuren

Verrijk uw koffie met Italiaanse likeuren

Nieuw van Lorenzo Inga ! Recentelijk opgenomen in ons assortiment Italiaanse likeuren ” Maestro Café ” een heerlijke, smaakvolle koffiecrème likeur . Zoals men van de Italiaanse creativiteit mag verwachten , gebotteld in een stijlvolle donkere fles , inhoud 0,7 ltr. Uiteraard is deze romige koffie likeur een prima match bij de koffie. De aangename aanwezigheid van de koffiesmaak doet vermoeden , dat wij met specialisten te maken hebben . Klopt helemaal. Het is het samenspel van twee Italiaanse families , de familie Inga en de familie Dalpozo . Zoals bekend distilleren de Inga’s reeds generaties lang premium likeuren en grappa’s , terwijl de Dalpozo familie zich in de 19e eeuw ging vestigen in Zuid-Brazilië . Meer dan vijf generaties lang hielden zij zich bezig met de koffieplantage en het produceren van Cachaça , destillaten en wijnen , geheel op hun eigen wijze. De lotsbestemming bracht de huidige families  in 2018 bij elkaar , met als resultaat een nieuw recept voor een gezamenlijke koffie likeur  ” Maestro Café ” Een pallet van smaken , waarbij de sublieme touch van gebrande Braziliaanse koffiebonen herkenbaar is. Tevens is deze likeur zeer geschikt voor het creëren van cocktails of als dressing over dessert gerechten. Sinds kort wordt de Maestro Café ook bij ons Toprestaurant Applaus in Lelystad geschonken en bij Italiaans restaurant D’Andreas in Zwolle.

Verrijk uw koffie met Italiaanse likeuren

Verrijk uw koffie met Italiaanse likeuren

Deze drie klassiekers van Lorenzo Inga hebben hun bestaansrecht reeds vele jaren bewezen. Bij menig Italiaans restaurant wordt het hoofdgerecht afgesloten met koffie en een likeurtje. Nu het zonnetje weer een beetje gaat schijnen en de temperatuur wat gaat oplopen , komt My Limoncello niet alleen in beeld, maar ook in het glas. Erfgoed van de familie Inga van Sicilië is deze likeur samengesteld uit de beste citroenschillen en citroensappen. Onderscheidend heerlijk fris digestief, dat bij voorkeur gekoeld genuttigd wordt om de zuivere smaak te behouden. Tot slot waardeert men de limoncello van Lorenzo Inga om de zachtheid met minder sterke invloed van alcohol.

Verrijk uw koffie met Italiaanse likeuren

My Amaretto, de smaakvolle amandel likeur , die zo geliefd is bij de dames.  Reeds in 2012 uitgekozen tot de beste Amaretto  door de IWSC . Zoals reeds vermeld op deze website is My Amaretto niet gemaakt van gemalen perzikpitten , maar van amandel. Volgens een oud recept worden de bitterkoekjes uit het plaatsje Gavi gebruikt als ingrediënt . Tenslotte My Sambuca , de Siciliaanse likeur gemaakt op basis van anijszaad. Reeds in de jaren 30 van de vorige eeuw produceerde overgrootvader Gaetano Inga deze likeur. Sinds Lorenzo aan het roer staat , worden uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruikt , zoals het dure en exclusieve steranijs .Bij voorkeur wordt de Sambuca koud gedronken om de zuivere smaak te behouden. Vaak schenkt men traditiegetrouw in de caffè corretto, espresso , een scheutje Sambuca . Vanuit mijn jeugd  kan ik de sfeervolle presentatie van de Sambuca aan tafel met enkele koffieboontjes nog herinneren. Daarbij werd de Sambuca aangestoken , liet men het enkele seconden branden om vervolgens het vuur met een schoteltje te doven. Een ware belevenis!