Vin de liqueur , specialiteit van Domaine de Maouries

Afbeelding1

Maori Moko , heerlijke likeur wijn

Achter het masker van de Maori stam schuilt een heel bijzonder dessert drankje . In tegenstelling tot het vermoeden is er geen band met Nieuw Zeeland . Zuiver als decoratie heeft de wijnfamilie Dufau dit etiket aangebracht . Aandacht krijgt deze fles van 0,5 ltr inhoud zeker en nieuwsgierigheid wordt getrokken om een glaasje mee te nippen . Voor de avontuurlijke wijnliefhebber is de Maori Moko het proberen waard . Bijvoorbeeld in combinatie met donkere chocolade of chocolade gerechten, maar ook lekker als dressing over aardbeien salade . Tevens vormt dit druivensap , wel met een alc. gehalte van 17 % , een uitstekende match met blauwschimmel kazen .Vin de liqueur , specialiteit van Domaine de Maouries is uitsluitend samengesteld uit 100 % Tannat druivensoort en afkomstig uit het departement Gers in ZW Frankrijk . Heel bijzonder is , dat het gistingsproces ongeveer na 5 dagen onderbroken wordt door toevoeging van Marc de raisins , destillaat van verschillende druiven . Vervolgens wordt de wijnlikeur ongefilterd en zonder conserveringsmiddelen op fles gebracht om te rijpen . Gevolg hiervan is een heel licht natuurlijk depot , waardoor het raadzaam is om de fles rechtop te bewaren . Op dit moment hebben wij nog een beperkt aantal flessen op voorraad , die in 2013 gebotteld zijn . Deze collectie kan nog ongeopend 3 jaar lang bewaard worden . Na opening fles kan de Maori Moko nog 8 tot 10 dagen in de koelkast bewaard worden . Aangeraden wordt deze donkerrode drank gekoeld te schenken b.v. 5 gr. C .

Maori Moko

Ontdek ook de Maori Moko !

Deze drank is vrij compact en vertoont geuren van gekonfijt fruit , zoals pruimen en dadels . De smaak is heel apart en niet met andere tussenproducten te vergelijken . Vol en tanninerijk , iets zoetig met fruit , maar transformeert abrupt naar kruidig bitter in de afdronk . Suikergehalte van 100 gr / L . Neem gerust contact met ons op voor verkoopmogelijkheden , maar wacht niet te lang . Onze voorraad is beperkt !