Haute Couture Champagne L’Orbane

 

Haute Couture Champagne L'Orban

Top Champagne van Francis Orban  : L ‘ Orbane

Sluit het jaar af met een knaller ” L’Orbane ” de meest exclusieve champagne van Francis Orban.  Verpakt  in een chique doos en inlegvel met omschrijving over het Champagne huis en de Champagne zelf. Helaas niet meer verkrijgbaar in de vakhandel , doch alleen direct via Drenth International , via mail drenth@drenthinternational.nl of bel Ger Drenth 0320 264035 mob. 0613691710 . Betaling via bankoverschrijving vooraf bedrag 64,00 euro incl.btw 21% en excl. verzendkosten. Wij hebben slechts een beperkt aantal flessen op voorraad . Champagne L’Orbane bestaat uit 100 % Pinot Meunier druivensoort . Druif voor druif wordt er met grote zorgvuldigheid  door experts geplukt . Gedurende 1 jaar wordt de wijn gerijpt in eikenhouten vaten zonder gebruik van malolactische gisting , zodat het rijpen langzaam geschiedt . Als Extra Brut wordt de Champagne gedoseerd teneinde de zuiverheid en finesse van de Pinot Meunier te verkrijgen . Na het rijpingsproces op eiken houten fust laat men deze nectar van sensatie nog 5 jaar lang rijpen in de kelders . Niet voor niets heeft men de familienaam verbonden aan deze champagne L’Orbane , de trots van de familie .

champagne francis orbanInfo Decanter (1)

Haute Couture Champagne L’Orbane

Top Champagne afkomstig van deze meer dan 58 jaar oude wijnstok . De Pinot Meunier druiven bevinden zich in de beste gronden van de Marne vallei . De schitterende cadeau verpakking zal menige zakelijke of vriendenrelatie aangenaam verrassen . Bovendien zal de mooie uitstraling van de fles het verlangen om een glaasje te proeven zeker versterken . Karakteristiek  voor houtrijping is de donkere gouden kleur . Typerend voor deze Top Champagne zijn de extreem fijne en levendige bubbels bij het inschenken . In de neus herkent de fijnproever complexiteit van honing en vanille met volledige rijping . In de mond een prachtige finale,  fris met invloeden van steenvruchten, zoals de Mirabelle en licht gedroogd fruit . Deze Extra Brut Champagne heeft een suiker dosering van 3 gr per ltr . en kan nog wel in de kelder 10 tot 15 jaar bewaard worden . Natuurlijk gebeurt dit niet ! Laat 2020 maar komen en toosten met het mooiste , dat Francis Orban kan bieden . De start voor al het goede dat het komende jaar mag brengen . Santé !