Ontdek onze wijnen van Domaine de Maouries

Ontdek onze wijnen van Domaine de Maouries

Wijngoed Domaine de Maouries in de Gers .

In een prachtig gebied in het departement Gers bevindt zich het landgoed ” Domaine de Maouries ” van de familie Dufau , groot 28 hectares . Sinds 3 generaties , gestart in 1907 wordt hier heerlijke fris en fruitige wijn gemaakt . Op uitnodiging van Claire , inmiddels de 4e generatie en net afgestudeerd ingenieur landbouwkunde, hebben wij eind juni ter plekke een proeverij meegemaakt. Als eerste proefden wij de Rosé, Les Grains, fris en fruitig met aangename lange afdronk. Vervolgens de Blanc, Les Fruits , zachte witte wijn met exotische fruit invloeden en een verrassend zoetje in de finale . Voor de juiste balans is het raadzaam deze wijn sterk gekoeld te drinken. Beide wijnen  bezitten de appellation IGP Côtes de Gascogne . Zeer benieuwd waren wij naar de rode Madiran wijn , die wij slechts sporadisch in ons leven gedronken hebben. Deze Cailloux de Pyren, AOC-AOP Madiran , stelde ons niet teleur. Integendeel ! Vol fruit met zachte tannines vanwege de samenstelling druivensoorten, nu reeds op dronk , maar kan zeker nog 5 tot 8 jaar bewaard worden. Tot slot Vin de Liqueur ” Maori “ gevuld in een heel bijzondere fles , etiket met afbeelding van masker Maori stam. Zeer sterk gekoeld hebben wij deze versterkte wijn geproefd  samengesteld uit 100% Tannat druif gemuteerd met 1 jaar oude Marc de raisin. Vol, zacht en fruit is de eerste kennismaking gevolgd door een totale smaak verandering van kruidig bitter in de afdronk. Heel opmerkelijk en geschikt als dessert wijn bij donkere chocolade en chocolade gerechten of bij aardbeien met slagroom.

Ontdek onze wijnen van Domaine de Maouries

Rosé wijn van Domaine de Maouries

Les Grains, Rosé wijn uit de Côtes de Gascogne, fris , vol en fruitig. Is een hele bijzondere wijn , die je bewust moet gaan proeven . Niet zo maar een drankje om weg te slobberen met een alcoholgehalte van 11,5 % . Geparfumeerde neus met noten van frambozen en aardbeien en in de mond fris, fruit met een verfijnde aangename afdronk en een licht zuurtje . Fijne combinatie van druivensoorten Fer Servadou 80 % en Tannat 20 % . Verzachting van de tanninerijke Tannat druif door de Fer Servadou. Deze wijn kan nog 1 of 2 jaar bewaard worden , maar dit zal wel niet vaak gebeuren. Heerlijk als aperitief, maar gedijt ook goed bij gegrild vlees of zomer gerechten.

Ontdek onze wijnen van Domaine de Maouries

Witte wijn van Domaine de Maouries

Les Fruits, Witte wijn met appellation IGP de Côtes de Gascogne Blanc Doux . Verfijnde neus met een prachtige balans tussen het zoet van wit fruit en het zuur van de citrusvrucht. Gouden kleur met groene reflexen . In de mond domineert het exotisch fruit, zoals ananas , gesteund in de afdronk door een licht zoetje . Een uitstekende wijn voor restaurants met Chinese en Indonesische keuken . Sterk gekoeld drinken tussen de 8 en 10 graden C. Deze wijn , millésime 2018,  is reeds op dronk . Zij bestaat uit 100% Gros Manseng druif en kan nog 1 a 2 jaar bewaard worden. Heerlijk fris aperitief of perfecte begeleider van paté of foie gras . Tevens mooie combinatie met dessert gerechten op basis van fruit.

Madiran.1

Madiran , rood , de trots van Domaine de Maouries

Cailloux de Pyren, volle, maar toch soepele fruitige rode wijn met invloeden van bramen. Vermelding van 1 ster in de Guide Hachette 2019. Deze Madiran is onze grote favoriet met appellation AOC-AOP Madiran en gebotteld in 2016 . Samengesteld uit 90 % Tannat , 5 % Cabernet Sauvignon en 5 % Cabernet Franc , die met de hand geplukt zijn. De wijnfamilie hanteert  ” conduit en lutte raisonnée ” hetgeen wil zeggen , eerbied voor flora en fauna . Nu reeds op dronk en deze wijn met alcohol gehalte van 13 % is nog houdbaar tussen de 5 á 8 jaar houdbaar . Stralende rode kleur van kersen nodigt uit tot het eerste slokje . Aanvallende frisheid, soepele taninnes en noten van bramen vormen een ideale balans en zorgen wellicht wel tot een tweede glaasje . Mooie begeleider van gegrild vlees en wild . Als slot een verrijking van de kaasschotel , met name de kazen met sterkere smaak.

Maori Moko

Verscholen achter het masker , deze bijzondere likeurwijn.

Vin de Liqueur ” Maori “ Versterkte wijn 100% Tannat met Marc de Raisins. Alleen al de uitstraling van de 0,5 ltr fles lokt de nodige nieuwsgierigheid uit . Ongefilterd wordt deze likeurwijn gebotteld  en bevat geen conserveringsmiddelen . Vanwege mogelijk licht natuurlijk depot de fles rechtop en sterk gekoeld bewaren voor gebruik . Uiteraard geeft de Tannat druif de nodige kracht aan deze dessert wijn , die een goede partner is met donkere chocolade , chocolade gerechten en als dressing op rood fruit . Hele bijzondere en unieke smaak van fris, fruit en zoet in de aanvang en abrupte finesse van kruidig bitter . Een echte drank voor de avontuurlijke liefhebber . Bewaar periode van 3 jaar en na opening fles nog 10 dagen in de koelkast , mits stop op fles . Alcohol gehalte 17 % en suiker 100g/L .