Fromagerie du Patron met bubbelrijke Champagne

Fromagerie du Patron met bubbelrijke Champagne

Champagne Francis Orban bij de Fromagerie du Patron

Oegstgeest ontdekt  Champagne Francis Orban , die zich onderscheidt door gebruik van 1 druivensoort namelijk de Pinot Meunier . Sinds eind november wordt Fromagerie du Patron verrijkt met twee Champagnesoorten van Francis Orban . Als eerste heeft Michel van der Burg , eigenaar van deze Top kaasspeciaalzaak de Brut Réserve opgenomen . Niet verwonderlijk , want deze onderscheidende Champagne verkreeg in 2017 de Silver Award tijdens de internationale Wine & Spirit Competion ( IWSC ) . De professionals in Londen waren gepassioneerd door het frisse en boomgaard fruitige karakter van deze bijzondere Champagne . Als eigenzinnige Champagnemaker heeft Francis Orban de Brut Réserve samengesteld uit 100 % Pinot Meunier druif , waarvan 50 % uit wijn van oogstjaar en 50 % uit reserve wijn . Bovendien vindt rijping sur lattes plaats , dus in de kelders gedurende 24 maanden , alvorens verkocht te worden .

IWSC Award Brut Reserve 2017

Fromagerie du Patron met bubbelrijke Champagne

Als tweede heeft deze kaasspeciaalzaak in het Winkelcentrum Langevoort in haar collectie de Brut Rosé Champagne . Opnieuw opgebouwd uit 100 % Pinot Meunier druif . Echter met de onderverdeling van 50 % wijn uit oogstjaar en 50 % uit reserve wijn, bestaande uit 36 % Pinot Meunier en 14 % rode Pinot Meunier . Tevens rijping van 24 maanden sur lattes en net als de Brut Réserve , dosering suiker van 9 gr. per ltr. Met als resultaat een aantrekkelijke zoetigheid en een lange frisse afdronk .

13178648_10206300408011065_8356649464535603643_n

Laat de gezellige avonden maar aanbreken en geniet van 1 miljoen bubbels per flûte .

Verrijk uw kaasschotel met Pineau des Charentes

Verrijk uw kaasschotel met  Pineau des Charentes

Reeds 10 jaar is  Fromagerie du Patron  het vertrouwde verkooppunt voor de Pineau des Charentes van François Peyrot . Als partner bij de kaasschotel of andere delicatessen mag deze specialiteit uit de Cognac streek zeker niet ontbreken . Het is een versterkte wijn , wit of rosé ( Merlot ) dat gekoeld gedronken wordt tussen de 8 en 10 C uit een port glaasje . Na opening fles kan de Pineau des Charentes maandenlang in de koelkast bewaard worden , hetgeen niet vaak gebeurd . Tot slot is de Pineau des Charentes een heerlijk aperitief .