Versailles Dranken , Top locatie voor Cognac François Peyrot

versailles dranken

Versailles Dranken

http://www.versaillesdranken.nl

is niet alleen een winkel voor echte whisky liefhebbers , die hier hun hart ophalen. Er is echter meer, zoals de exclusieve Heritage cognac, inmiddels bijna 59 jaar oud. Het was nog Mathilde, moeder van François, die dit goden vocht in 1958 op fust bracht. Recentelijk ongefilterd vanuit de barrique op fles gebracht ( Brut de Fût ). Reeds 10 jaar is Drenth International de leverancier van de collectie van Cognac huis François Peyrot . Bijzonder is , dat de cognac uit het gebied van de Grande de Champagne komt. Dit is het beste gedeelte van de cognac streek met rijke kalkgrond . Bovendien is het een Premier Cru en Fine, hetgeen betekent uitsluitend gebruik van de druiven van het eigen landgoed. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat eigenaar van Versailles Dranken, ” Caecil Gerrits ” , extra aandacht besteedt aan dit mooie familie cognac huis.

Versailles Dranken heeft 5 jaargangen Cognac François Peyrot

versailles dranken

Zoals hierboven te zien is , bestaat het assortiment uit de Selection, 3 tot 6 jaar gerijpt op fust. Als het ware de opstap cognac, maar al snel ontdekt men de kwaliteit van dit cognac huis. Vervolgens de VSOP, 12 jaar rijping, de Napoleon, 18 jaar op fust geweest en tenslotte de XO. Met 25 jaar rijping in de barrique is deze cognac het meest onderscheiden , waaronder de Grand Gold Medal te Taiwan in 2013. Tenslotte de Heritage, zoals reeds beschreven.

Les Liqueurs & Cognac, ook bij Versailles Dranken

versailles dranken

Onderscheidend zijn ook de likeuren uit de collectie van François Peyrot. Vijf likeuren op cognac basis, zuiver fruitextract met toevoeging van 1 jaar oude eau de vie . Bij Versailles Dranken is deze familie traditie tevens verkrijgbaar. De Pêche ( perzik ) , Poire Williams ( williams peer ) , Châtaigne ( kastanje ) , Orange ( sinaasappel ) en Mûre  ( bramen ). Tenslotte vindt men bij Versailles Dranken ook de Pineau des Charentes , Blanc en Rubis sur Merlot. Deze specialiteit uit de cognac streek mag hier zeker niet ontbreken. Ideaal voor partner bij de kaasschotel of als gekoeld aperitief.

Kortom Versailles Dranken , niet alleen voor Whisky, maar ook voor Cognac!