Gert Jan de Kaasboer

kaasboer
de winkel

GERT JAN de KAASBOER de Kaas en Delicatessen specialist in Dordrecht

Het vertrouwde adres voor de Pineau des Charentes van François Peyrot. Deze versterkte wijn en specialiteit uit de Cognac streek harmoniseert goed met de heerlijke kaasschotels van deze topzaak. Bovendien is dit vocht ook een lekker aperitief. Al sinds 2007 is de Pineau des Charentes op deze locatie verkrijgbaar. Onder deskundige leiding van Patrick wordt extra aandacht besteed aan de Rubis sur Merlot. Uiteraard drinkt men het gekoeld  tussen de 8 en 10 graden.
Zoals bekend wordt deze drank ook wel de Zomer Port genoemd. Maar als goed alternatief voor Port wordt deze drank met 100 % Merlot druif het gehele jaar door genuttigd.

De Pineau des Charentes van François Peyrot

is ontstaan, doordat men het gistingsproces van de verkregen most beëindigt door middel van toevoeging van 1 jaar oude eau de vie.

Merlot druif
de oogst komt binnen van de Merlot druiven

Druivenras Merlot , favoriet van Gert Jan de Kaasboer

Pas na 5 jaar rijpen op eikenhouten fust vindt er “Appellation d’Origine Contrôlée ” de Pineau des Charentes plaats alvorens te bottelen. De rosé kleurige  Rubis sur Merlot wordt geschonken in een tulp of port glaasje en heeft een alcoholgehalte van 17 % . De Pineau des Charentes kan na opening van de fles maandenlang in de koelkast bewaard worden, hoewel de liefhebbers het nooit zo lang laten duren. Soms wordt in november bij de kaasspecialist de fles Rubis sur Merlot omgekeerd  in een grote Blue Stilton kaas aangebracht. Men laat het dan wekenlang in de kaas vloeien. Deze geïmpregneerde kaas is een ware delicatesse.

Drenth International  , leverancier aan  Gert Jan de Kaasboer                                                                                                       

is exclusief importeur voor Nederland van de Pineau des Charentes van François Peyrot. Wij zijn er dan ook trots op reeds vele jaren Gert Jan de Kaasboer als klant te mogen leveren. Ons product past ook precies als aanvulling op de uitgebreide kaascollectie van Gert Jan de Kaasboer, een begrip in Dordrecht. Binnenkort breken de feestmaanden weer aan. Vele flesjes Pineau des Charentes zullen dan hun weg vinden bij de consument met hulp van de enthousiaste verkoopargumenten van Patrick Plaisier.

http://www.gertjandekaasboer.nl