Champagne bubbels van Francis Orban bij Gert Jan de Kaasboer

Kaasboer
kijkje in de winkel

Champagne bubbels van Francis Orban

Champagne bubbels , sinds 2016 verkrijgbaar bij Gert Jan de Kaasboer in Dordrecht. Drie soorten Champagne Francis Orban zijn in het assortiment opgenomen . De collectie bestaat uit de Brut Réserve, Brut Rosé en de Extra Brut. Deze champagne bubbels onderscheiden zich vanwege het uitsluitend gebruik van de druivensoort Pinot Meunier. Resulterend geeft dit een fris en boomgaard fruitig karakter aan deze champagne bubbels. Inmiddels is Francis Orban de vierde generatie champagne verbouwer. Opmerkelijk is, dat hij zich altijd sterk gemaakt heeft voor dit druivenras . Al vanaf 2007 is hij eigenaar van dit champagnehuis. Sindsdien worden de champagne bubbels onder eigen naam Francis Orban Champagne verkocht. Steeds meer waardering krijgt Francis Orban van de professionals wereldwijd.

champagne bubbels bij Gert Jan de Kaasboer

Champagne bubbels van Francis Orban , kwaliteit bevestiging.

Brut Réserve is samengesteld uit 100 % Pinot Meunier druif. Hiervan bestaat 50 % echter uit zojuist geoogste druiven. De andere 50 % uit Réserve van voorgaande jaren. Deze bubbels hebben op het IWSC , te London de Silver Award gewonnen. De Wine & Spirit Competition is HET platvorm voor professionals, waar dranken geproefd worden. Tevens een prachtige onderscheiding  voor de Brut Extra, namelijk Bronze Award bij de Decanter World Wide Awards 2017. Decanter is een toonaangevend wine magazine, dat in 80 landen verspreid wordt. Ook hebben onze champagnes inmiddels een prominente plek bij Gert Jan de Kaasboer gekregen. En daar zijn wij uiteraard verheugd over.

Champagne bubbels, een match met kaas.

Immers kaas en champagne vormen een smaakvolle match. Bijvoorbeeld bij de Langres, de gewassen korst kaas .Ook weer afkomstig uit het gebied van de champagne, de Haute Marne. Deze kaas gemaakt van volle koemelk heeft een ingezakte bovenkant , de Fontaine, zoals de Fransen zeggen. Een echte smaaksensatie ontstaat door het kuiltje te vullen met champagne. Laat het een tijdje te intrekken, alvorens de kaas te nuttigen. Concluderend bij Gert Jan de Kaasboer kunt U terecht voor allerlei bijzondere lekkernij. En ook voor de bubbel champagnes van Francis Orban.

francis orban champagne