Champagne Francis Orban Extra Brut

Champagne Francis Orban Extra Brut

Cuvée Extra Brut met slechts 3 gr. per liter suiker dosering 

Opnieuw 100 % Pinot Meunier , waarvan 50 % van jaar botteling en 50 % reserve wijn en rijping sur lattes . Tenminste 24 maanden in de kelders voor volledige ontplooiing . Reeds in 2016 mooie onderscheiding bij Gault Millau : 14/20 Deze Blanc de Noirs straalt de zuiverheid en finesse van de Pinot Meunier druif uit en vormt een uitnodiging voor de exclusieve wereld van de Francis Orban Champagnes . Bovendien bezit deze Brut Extra een subtiele gouden kleur en brengt de verfijndheid van de bubbels een luchtige fonkeling naar boven. Vervolgens in de neus  herkenbare noten van boomgaard fruit , creatie van oorspronkelijkheid en zuiverheid. Tenslotte geeft de lage dosering suiker een lange attractieve volle frisheid en een zuivere droge finish in de mond .

 

Champagne Francis Orban in NederlandChampagne Francis Orban in Nederland

Champagne Francis Orban Extra Brut

onderscheiden met de Bronze Award met 87 punten bij de Decanter World Wide Awards 2017. Deze wijncompetitie geldt als de grootste ter wereld. Een Award bij Decanter betekent gegarandeerd drinkplezier.

21371302_10210113549777226_7964017471324928332_n

Pinot Meunier,

Dit is de belangrijke druivensoort , waar het bij Francis Orban om gaat. September 5  2017 . de dag waarop de oogst van de Pinot Meunier binnengehaald werd. Met vereende kracht worden de druiven met de hand geplukt, waarbij de gekneusde soorten worden verwijderd en de gave druiven in kratten naar de persmachines gebracht. Mager rendement op de oude wijnstokken. Ofschoon er minder druiven dit jaar zijn, is er een mooie balans in alcohol 9,6 % en zuurgraad 7,9 %. Bovendien een suikergehalte van 9,7 % , dat vervolgens na de chaptalisatie naar 11 % gaat. Er is nog veel werk te verrichten, alvorens U na minimaal 2 jaar deze Champagne kan proeven.

nieuw label Extra Brut

Champagne Francis Orban Extra Brut

Het nieuwe label bestemd voor export van Champagne Francis Orban . Modern , strak en verfrissend met de meelachtige tinten , waar de naam Meunier aan ontleend is .