Champagne Francis Orban Brut Rosé

Champagne Francis Orban Brut Rosé

 

Champagne Brut Rosé

100 % Pinot Meunier, waarvan 50 % wijn jaar botteling en 50 % reserve wijn, waarin zich bevindt 36 % Pinot Meunier en 14 % rode Pinot Meunier. Uiteraard zijn alle druiven afkomstig van eigen landgoed. Zoals de Fransen zeggen , is dit een Blanc de Noirs. Traditionele persing van 4000 kilo met Coquard pers. Allereerst vindt de alcoholische gisting plaats. Daarna begint de Malolactische fermentatie of oftewel de melkzuurgisting. Door gebruik van oenococcus bacteriën  wordt appelzuur omgezet in melkzuur. Met als gevolg invloed op het smaakpalet van de wijn. De bedoeling is om het zuurgehalte van de wijn terug te brengen. Bij de malolactische gisting wordt gebruik gemaakt van inox tanks. Tijdens dit proces wordt de temperatuur in de kelders rond de 18° C gehouden. Na verloop van tijd vindt het zuiveren van de wijn plaats en kan het assembleren beginnen, ook wel cuvée genoemd.

22008231_10210260739136868_4753753688251740377_n

Champagne Francis Orban Brut Rosé

100 % Pinot Meunier druif, 50 % wijn jaar botteling, 50 % Reserve wijn, waarvan 14 % rode wijn toegevoegd is. Deze Blanc de Noirs is de signature van de expertise van Francis Orban. Visueel bezit het een glans van rozenblad. Neus: noten van rood fruit, zoals kruisbes, aardbei, frambozen en kersen roepen gedachten op van een echte lekkernij. Mond : goed gebalanceerde dosering van suiker. De wijn voegt een aantrekkelijke zoetigheid toe met een lange frisse afdronk, vanwege de Pinot Meunier druiven. Rijping sur lattes van tenminste 24 maanden in de kelders voor volledige ontplooiing. Dosering suiker : 9 gram per liter. Duidelijk minder dan de Cola 100 gr. suiker per liter. Potentiële houdbaarheid tussen 2 en 5 jaar.

vin rouge pour le champagne

Brut Rosé Champagne Francis Orban

De oogst 2017 is binnen . De rode wijn is geperst. Na de alcoholische fermentaties kan de rode wijn over enkele maanden geproefd worden. Le Vin Clair.