Heritage , de meest exclusieve cognac van François Peyrot.

François Peyrot Cognac Heritage, Lot 1958

Heritage Cognac , in de barrique van Lot 1958

Erfstuk van Mathilde, moeder van François Peyrot. Zij plukte zelf de druiven en distilleerde de cognac in 1958 op het landgoed , dat toen slechts 7 hectare bedroeg. Aanvankelijk vindt de rijping plaats in nieuw eiken vaten gedurende 6 maanden, vanwege het hoge tannine gehalte en het afgeven van een amber kleur . Echter teveel tannine betekent bittere smaken, zodat de eau de vie overgebracht wordt in lege ouden eiken vaten. Deze vaten zijn reeds in het verleden  met cognac gevuld geweest. Dus bezitten nog veel aroma’s en Rancio en zullen de eau de vie nieuwe smaken en kleuren geven, indien zij niet meer zo veel tannine bevatten.

François Peyrot Cognac Heritage, Lot 1958

De Heritage van François Peyrot is de enige cognac, dat door verdamping op een natuurlijke wijze , naar 43,3 % alcohol gehalte teruggebracht is. Dus 57 jaar was nodig  om van 70 % naar 43,3 % te komen.

De Heritage is een ” Brut de Fût ” ,

niet gefilterd en rechtstreeks vanuit het vat gebotteld. Dit geschiedt pas , als onze bestelling geplaatst is. Kleur: uitgesproken goud amber, kan verschillen per vat. Bouquet: complex en volledig ontwikkeld, gerijpt en zijdezacht. Met name krachtige geuren en lengte in de neus geven zowel elegante florale als vanille ervaringen. Ongetwijfeld een echte Rancio! Smaak: vol met alle kracht van een premier cru, complex, rijk aan gedroogd fruit. Tevens herkent men noten, vijgen, abrikozen en pruimen. Tot slot met hoogtepunten, die leiden naar een drop smaak. Deze lange smaakbelevenissen verraden de geheimen van de echte Cognac , de Rancio!

François Peyrot Cognac Heritage, Lot 1958

Heritage Cognac, nieuwe botteling.

Inmiddels een beperkt aantal flessen ontvangen uit een andere barrique, ook Lot 1958. Het alcohol percentage van deze partij is 42,7 %. Opmerkelijk, dat dit per barrique kan verschillen. De 19e hole kan een prettige ervaring worden bij het nippen van een heerlijke cognac Heritage François Peyrot. Ook voor de niet-golfers is deze edele Eau de Vie , een cognac voor de speciale gelegenheden. Concluderend, dat deze diamant van de familie een zeldzame cognac is om nooit meer te vergeten.