François Peyrot Cognac op de Vinexpo 2006

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Onze eerste kennismaking met François Peyrot Cognac,

François Peyrot Cognac op de Vinexpo van 2006 te Bordeaux. Daar vond de eerste kennismaking plaats met vader François Peyrot en zoon Patrick. Bij toeval kwamen wij bij de stand van François Peyrot terecht. Immers op de Vinexpo bevonden zich 2600 exposanten. Er volgde een warme ontvangst en onze eerste Pineau des Charentes werd geproefd. Vervolgens nipten wij van de Orange, de sinaasappel likeur op cognac basis. Tot slot het hoogtepunt , de kennismaking met de 25 jaar oude XO Cognac. Wij waren overtuigd en kwamen reeds mondeling overeen om zaken te gaan doen met de familie Peyrot. De geboorte van de exclusieve import voor Nederland van producten uit het François Peyrot Cognac huis was een feit. De start van inmiddels 11 jaar hechte en warme samenwerking .

François Peyrot Cognac, 5 jaargangenOns assortiment Cognac François Peyrot

Zoals hierboven te zien is , bestaat het assortiment uit de Selection, 3 tot 6 jaar gerijpt op fust. Als het ware de opstap cognac, maar al snel ontdekt men de kwaliteit van dit cognac huis. Vervolgens de VSOP, 12 jaar rijping, de Napoleon, 18 jaar op fust geweest en tenslotte de XO. Met 25 jaar rijping in de barrique is deze cognac het meest onderscheiden , waaronder de Grand Gold Medal te Taiwan in 2013. Tenslotte de Heritage, inmiddels ruim 58 jaar gerijpt. Het erfstuk van Mathilde , moeder van François Peyrot en de diamant van de familie.

François Peyrot Cognac Familie

peyrotfam

Vier generaties Peyrot : vier generaties Top Kwaliteit ! Dit exclusieve Cognachuis is in 1893 gestart met wijnbouw.In 1959 is de familie Peyrot begonnen met de productie van Cognac, hetgeen in 1970 resulteerde in een eigen merk ”  François Peyrot Cognac ” . Thans bestrijkt de wijngaard ” les Bergeronnettes ” 25 hectare in het gebied Grande Champagne, Premier Cru de Cognac en Fine.

francois peyrot cognac

François Peyrot Cognac is reeds vele jaren verkrijgbaar bij de slijters, die zich willen onderscheiden. Tevens vormen deze cognacs in verschillende restaurants de juiste afsluiting van een heerlijk diner. Tot slot mogen wij regelmatig het bedrijfsleven tot onze klantenkring rekenen voor relatiegeschenken. Uiteraard kan de consument ook contact met ons opnemen voor nadere informatie.